04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Tudi mene, kot izvajalko dodatne strokovne pomoči v Vrtcu Jesenice, je karantena ujela povsem nepripravljeno. Od danes na jutri je bilo treba delo, iz neposrednega dela z otrokom, prenesti v obliko dela na daljavo. Zahtevno, res!

Ker sem hitrih mislih in takojšnjih dejanj, sem skočila v akcijo že zadnJi »običajni« dan službe in sicer 13. marca. Po telefonu sem poklicala vseh 15 staršev, katerih otroke obravnavam v vrtcu in smo se dogovorili za sodelovanje na daljavo.

Glede na možnosti posamezne družine, moje delo teče na več načinov. Eni so bolj »klasični« (doma nimajo možnosti tiskanja gradiv). Takšnim družinam pošiljam gradiva po običajni pošti enkrat tedensko. Tako otrok vsak torek domov dobi kuverto presenečenja, v kateri se skrivajo raznovrstne zanimive, zabavne, zahtevne, igrive in navihane zaposlitve. Preko tedna starši skupaj z otrokom opravijo naloge in mi po e-pošti ali po telefonu poročajo, kako jim gre.

Drugi pa so bolj »moderni« (imajo možnost tiskanja gradiv doma). Takšnim družinam pošiljam gradiva kar po e-pošti. Tako vsak ponedeljek, sredo in petek do osme ure zjutraj, družina na e-pošto prejem ideje in navodila za zabavno in hkrati kvalitetno preživljanje skupnega prostega časa.

Zdi se mi, vsaj po odzivih sodelujočih družin sodeč, da jim moje zaposlitve pomagajo zapolniti karantenske dni.  O tem, kako so se otroci s pomočjo mojih predlogov, idej in navodil za delo zabavali, pa lahko presodite sami na spodnji povezavi.

OH, TA KARANTENA – CELOTEN ČLANEK

Zapisala Martina Vrabec, mobilna specialna pedagoginja

Več didaktičnih iger, ki jih je pripravila gospa Martina Vrabec si lahko ogledate na naši spletni strani v zavihku Mobilna specialnopedagoška služba – Didaktične igre. 

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost