04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Izjava o dostopnosti spletišča OŠ Poldeta Stražišarja

IZJAVA O DOSTOPNOSTI SPLETIŠČA OŠ POLDETA STRAŽIŠARJA

23. septembra 2020 se je tudi za spletišča, ki so bila objavljena pred 23. septembrom 2018, začel uporabljati Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).

S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da uporabnikom omogočimo zaznavanje, razumevanje, navigacijo in interakcijo s spletom.

Z uporabo vtičnika uporabnikom naše spletne strani, ki gostuje na storitvi Arnes Splet omogočamo, da lahko spletišče prilagodijo svojim potrebam. Tako lahko:

  • spremenijo pisavo,
  • povečajo črke,
  • spremenijo kontrast barv na spletišču,
  • ustavijo premike,
  • uredijo besedilo tako, da so vse povezave podčrtane.

Vtičnik SOGO dostopnost omogoča funkcionalnosti na stopnji AA (WCAG 2.0) in je skladen s standardom SIST EN 301 549 V1.1.2, ki je zahtevan v ZDSMA. Dostopnost naše teme dopolnjujemo z vtičnikom Divi Accessibility.

Po 3. členu ZDSMA se zakon ne uporablja za spletišča in mobilne aplikacije  vrtcev, osnovnih ter srednjih šol, razen za vsebino spletišč in mobilnih aplikacij, ki se nanaša na osnovne informacije o zavodu, informacije o vpisnem postopku in druge upravne informacije, kot so na primer šolski koledar in urniki.

Izjavljamo, da je spletišče OŠ Poldeta Stražišarja delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj naštetih izjem:

  • nekatere informacije (Urnik), ki jih najdete na našem spletišču so dostopne v aplikaciji drugega ponudnika (eAsistent).
  • skenirani dokumenti v PDF obliki

Nadzor nad izvajanjem Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) opravlja Ministrstvo za javno upravo, Uprava za informacijsko varnost, Inšpekcija za informacijsko družbo, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana.

Spletišče OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice je bilo objavljeno 24. 8. 2018.

 

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost