04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Tudi v letošnjem letu je bila 15. 12. 2023 v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah novoletna prireditev Osnovne šole Poldeta Stražišarja. Tokrat je bil njen naslov »Z roko v roki« – zgodba o povezovanju, sodelovanju in prijateljstvu.

Glavna povezovalca sta bila Sara in Gal, ki sta res odlično opravila svojo vlogo. Pri napovedovanju točk so se jima pridružili še drugi pogumni učenci.

V projekciji ste lahko skozi fotografije videli, na koliko različnih načinov sodelujemo in kaj vse počnemo skupaj. V videoposnetku so starejši učenci povedali svoje misli, kaj njim pomeni »z roko v roki«.

Na odru je bila letos zelo pestra udeležba, saj je bilo kar 12 točk.  Učenci prvega in drugega razreda so zapeli pesmico Burja piha. Peki iz 7. razreda so med recitacijo spekli kruh. Zapeli in zaplesali so sneženi možje iz 4. razreda, prav tako vzorno opremljeni učenci in učenke 3. razreda z ljudsko pesmijo Ob bistrem potoku je mlin. Posebni program v celotni zasedbi je tokrat s pomočjo Pike Nogavičke reševal svet. Uspelo jim je pregnati pasti današnjega časa: prepir, telefone, tablice, videoigrice… Odlično so »S plesom do prijateljstva« zaplesale učenke višje stopnje. Pevski zbor posebnega programa nam je zapel kar tri pesmi, s katerimi so se gledalcem dotaknili srca: To življenje ima svetlo stran; Hej, snežinke in Skrivnostna noč. Močno sporočilo o prijateljstvu sta nam v dramatizaciji pustila tudi učenca 6.a razreda. Letos so bili z nami tudi gosti: plesna skupina Sončki iz Medobčinskega društva Sožitje iz Mengša. Res vživeto so zapeli in zaplesali na glasbo Sekirca v med.  Pevski zbor NIS je zapel pesmico Mi se imamo radi, ob božični skladbi pa so za konec zaplesala tudi pogumna dekleta 8. in 9. razreda.

V voščilu na koncu so nam s trikom prekladanja škatel učenci Sara, Gal in Leon sporočili: Z roko v roki zmoremo več!

Govor je imela tudi gospa ravnateljica Aleksandra Valančič, v katerem se je zahvalila tako učencem, zaposlenim kot tudi vsem, ki na kakršenkoli način pomagajo šoli pri uresničevanju ciljev. Voščila nam je tudi podžupanja gospa Tina Repovž.

Po prireditvi je bila v avli gledališča razstava izdelkov naših učencev in šolski bazar. Vsa sredstva, zbrana s prostovoljnimi prispevki, bodo namenjena v šolski sklad. Podjetniški krožek, v katerem so učenci in učenke 9. razreda, so samostojno ponujali podjetniško idejo: čaj in sproščujočo kopel.

Obiskovalci so se lahko posladkali s krofi, suhim sadjem in mandarinami.

V pripravo prireditve je vloženega res veliko truda. Priprave trajajo vsaj dva meseca: priprava scenarijev za točke, izdelava rekvizitov, plesne, pevske in dramske vaje, snemanje, izdelava čestitk in izdelkov za šolski bazar… Do zadnjega trenutka je ogromno negotovosti in presenečenj. Največje presenečenje pa je vedno prireditev, saj vse teče kot po maslu.

Vsem se iskreno zahvaljujem.

Veronika Repinc Bajrič, vodja odbora za novoletno prireditev

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost