04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

ŠESTI RAZRED POUSTVARJA PRI POUKU SLOVENŠČINE

SLASTNO

Zaželeli smo si hamburgerjev. Pripravili smo jih kar sami. Bili so slastni.

ZNAK KAKOVOSTI TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA

S ponosom sporočamo, da smo ena izmed šol, prejemnic Znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka. Certifikat je svečano prejela naša ravnateljica, Aleksandra Valančič.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V novembru je po celotni Sloveniji potekal Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Mi pa smo se malo pošalili in pripravili pano “Kaj o tradicionalnem slovenskem zajtrku menijo svetovno znani slovenski strokovnjaki”.

PROSTOVOLJSTVO NA DALJAVO

Na interesni dejavnosti prostovoljstvo smo tokrat sodelovali z varovanci Doma upokojencev Franceta Bergelja na poseben način. V šoli smo olupili kostanj in ga zamrznili. Učiteljica se je dogovorila z gospo Mojco iz delovne terapije in jim odnesla zamrznjen kostanj. Tam so ga spekli in veselo pohrustali.
Vsi smo bili veseli. Ponosni smo, da osrečujemo druge.
 
Prostovoljci iz OŠ Poldeta Stražišarja

PRIŠLA JE JESEN

Tudi na stene naše šole se je prikradla jesen. Za tople jesenske motive so poskrbeli Natalija, Matija, Lejla, Tristan, Erik in Jon, za idejo in spodbudo pri delu pa učitelj Robert.😃

IMAMO NOV KOMBI

Učenci in učitelji smo ga izbirali in izbrali – rdečega. Ponosno smo ga razkazali županu, gospodu Račiču, o njem pa so pisali tudi v Jeseniških novicah.

SPRETNI KUHARJI

Dobre sestavine + pridne roke + timsko delo = odlično kosilo
Njamsi 😋

TEDEN OTROKA V OPB

V podaljšanem bivanju se vsako leto v začetku oktobra obeležujemo Teden otroka. V tem tednu posebno pozornost namenimo dejavnostim, pri katerih učenci uživajo, se sprostijo in se kaj novega naučijo. Letos smo učenci mojstrovali pri pripravi pisanih palačink, z ravnateljico smo se preizkusili v obračanju palačink, teden pa smo zaključili z zapravljanjem prisluženih gumbov na bolšjem sejmu.

VARNO V VRTEC IN ŠOLO

Že od samega začetka letošnjega šolskega leta, potekajo okoli naše šole in njene okolice gradbena dela (popravila cestišč, kanalizacijskih cevi …), tako da je bila pot v šolo kar otežena. Na srečo so dela že proti koncu, manjkajo le še detajli, kot je npr. označitev cestnih oznak in prehodov za pešce.

V ta namen smo učenci 9. razreda, OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, izdelali maketo naše šole in bližnje okolice ter se pogovorili, kako varno prehajamo med gradbišči.

Mentorica: Polonca Čelik

 

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost